Auto-Moto Doprava Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO KRIMI: Nebezpečný převaděč ujížděl z Maďarska! Policejní přeshraniční spolupráce opět zafungovala

BŘECLAVSKO – Jihomoravským policistům se podařilo zadržet nebezpečně jedoucího převaděče, který dokázal několik desítek minut ujíždět hlídkám dvou států. Nekompromisně jej zastavili až dopravní policisté na dálnici D2 poblíž slovenských hranic, to už měl ale šofér za sebou ujetých necelých sto kilometrů.

Dlouhé pronásledování ale začalo v Maďarsku, kdy muž za volantem chtěl vyhnout silniční kontrole a přes hraniční přechod Rusovce – Rajka zamířil na Slovensko.

Nebezpečného řidiče, který místy uháněl až dvoustovkou a svou jízdou ohrožoval všechny kolem sebe, se slovenským policistům nepodařilo zastavit ani za použití služební zbraně. Následně byli zkontaktováni čeští kolegové, kteří mu naproti vyslali všechny nejbližší hlídky. Naštěstí se poblíž bývalého hraničního přechodu (Lanžhot) nacházela i hlídka dálničních policistů, která v zúžení pohotově zastavila veškerý provoz.

Jakmile se k nim ujíždějící převaděč přiblížil, bleskově mu služebním vozem navíc zatarasili únikovou cestu. Společnými silami pak česko-slovenské hlídky jednatřicetiletého cizince za použití donucovacích prostředků rychle zpacifikovali. Podezřelému muži, který ve stísněných podmínkách zavazadlového prostoru a zadního sedadla převážel sedm Syřanů, za trestný čin organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Jihomoravskými policisty bylo na území jižní Moravy: 

Od 1.1.2022 do dne 15. září 2022 zajištěno celkem 6.305 cizinců a zadrženo 50 převaděčů.
Od 1.9.2022 do dne 15. září 2022 zajištěno celkem 2.931 cizinců a zadrženo 17 převaděčů.

Za rok 2021 bylo zajištěno celkem 483 cizinců.

Autor: por. Petr Vala

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz