Auto-Moto Doprava HZS Krimi Pardubický Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Řidička na Orlickoústecku nezvládla zatáčku a s autem skončila v řece na boku

ORLICKOÚSTECKO – V Lichkově na Orlickoústecku zasahovaly včera ve večerních hodinách čtyři jednotky požární ochrany u události, kdy bylo nutné vyprostit automobil z řeky.

Řidička se svým vozem pravděpodobně nezvládla projetí zatáčky a přes příkrou stráň s vozem prolétla až do řeky. Neskutečným štěstím pro ženu bylo, že za ní jel řidič s autem a vše viděl. Ihned k ženě přiběhl, komunikoval s ní a přivolal na místo hasiče.

Událost se totiž stala v době, kdy se stmívá. Vozidlo, které skončilo v řece, by v noci nikdo neviděl a raději nedomýšlejme, jak by celá událost mohla dopadnout. Hasiči po svém příjezdu museli nejprve vyprostit řidičku, která se nemohla dostat z vozidla. Automobil byl na boku ve studené řece. Žena byla velmi promrzlá. Hasiči ji poskytli tepelný komfort a předali do péče zdravotníkům.

FOTOGALERIE…

„Museli jsme si motorovými pilami prořezat stromy a zdolávat prudký sráz. Natáhli jsme lana, aby se zasahující hasiči a potápěči mohli v místě pohybovat. Při samotném vyproštění vozu, jsme museli uzavřít komunikaci,“ přibližuje náročnou situaci na místě události velitel zásahu pprap. Bc. Jan Faltus ze stanice Králíky.

Událost ze strany hasičů byla ukončena před půlnocí. Přesné příčiny nehody vyšetřují policisté.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz