Auto-Moto cyklista Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Cyklistka havarovala na hřebeni Jeseníků! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

JESENÍKY – Týmy zdravotnické záchranné a horské služby zasahovaly v sobotu u vážně zraněné cyklistky v Jeseníkách. Informaci o nehodě přijali krajští operátoři čtvrt hodiny po dvacáté hodině.

K místu události, na cestu pod vrcholem Pradědu, vyjela posádka rychlé zdravotnické pomoci ze základy Vrbno pod Pradědem, horští záchranáři a vzlétl vrtulník LZS.

Po základním zajištění byla jednačtyřicetiletá cyklistka přepravena na Ovčárnu, kde mohl v rámci noční mise přistát vrtulník. Podle svědků zůstala žena asi deset minut po nehodě v bezvědomí, se záchranáři již byla v kontaktu. Zasahující lékař zjistil při prvotním vyšetření život ohrožující poranění hlavy a mozku a nevyloučil ani další možná zranění.

Pacientku bylo nutno uvést do umělého spánku, zaintubovat její dýchací cesty a připojit k přístrojem řízené ventilaci. Zajištěnou krčním límcem a uloženou v podtlakové matraci ji letečtí záchranáři transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Cyklistka havarovala na hřebeni Jeseníků! Do nemocnice ji transportoval vrtulník

Comments are closed.