HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Třiapadesátiletý muž z Vejprt na Chomutovsku v opilosti kvůli pokutě za požár vyhrožoval zabitím policistovi i hasiči!

CHOMUTOVSKO – Ze spáchání trestného činu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu obvinil vyšetřovatel 53letého muže z Vejprt. Ten se měl vyhrožování dopustit podle zjištění policistů ve dvou případech.

Poprvé to bylo kvůli pokutě uložené dotyčnému za přestupek v souvislosti se vznikem požáru. S uložením pokuty muž zřejmě nesouhlasil. Poté, co se posilnil alkoholem, telefonicky kontaktoval pracovníka Hasičského záchranného sboru ČR, který o pokutě rozhodl. Tomu měl vyhrožovat, že za ním přijede a zabije ho.

Ve druhém případě se měl podobného jednání dopustit vůči policistovi. Ten silně opilého muže, který se nacházel na veřejném prostranství před vstupem do prodejny ve Vejprtech, oslovil, na což měl dotyčný reagovat urážkami a opakovanými výhružkami zabitím směřovanými vůči zakročujícímu policistovi.

Za popsané jednání hrozí obviněnému u soudu trest odnětí svobody až na tři roky.

Autor: por. Mgr. Miroslava Glogovská
Ilustrační snímek: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Třiapadesátiletý muž z Vejprt na Chomutovsku v opilosti kvůli pokutě za požár vyhrožoval zabitím policistovi i hasiči!

Comments are closed.