Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje získala nejprestižnější ocenění ANGELS DIAMOND

ÚSTÍ NAD LABEM / BERLÍN – Angels Awards je nejprestižnější ocenění pro týmy a jednotlivce, kteří se zavázali k dokonalosti a neustálému zlepšování v péči o pacienty s mozkovou příhodou.

„Každých 30 minut pacient s mozkovou mrtvicí, který mohl být zachráněn, zemře nebo je trvale invalidní, protože byl ošetřen ve špatné nemocnici,“ uvádí odborníci v rámci Angels Awards.

Ocenění pro „Nejlepší z nejlepších,“ získala v neděli 16. října 2022 v Berlíně ZZS Ústeckého kraje a její propracovaný iktový program na území Ústeckého kraje. Přednemocniční neodkladná péče poskytovaná ZZS ÚK na vysoké úrovni u pacientů postižených cévní mozkovou příhodou zaznamenala významný úspěch a zisk nejprestižnějšího ocenění  ANGELS DIAMOND.

FOTOGALERIE…

„Vše začíná již při volání na tísňovou linku 155, kde operátoři zjistí, že se jedná o příznaky mrtvice. Výjezdová skupina následně v rámci iktového programu směřuje pacienta do nemocnice, která je schopna poskytnout okamžitou intervenci. Víme, že při cévní mozkové příhodě bojujeme zejména o čas, který je pro pacienta a jeho následné uzdravení velmi důležitý,“ doplnil k získání prestižního ocenění Mgr. Bc. Petr Bureš, MBA, statutární zástupce ředitele a náměstek pro nelékařské profese ZZS ÚK.

Letošní udílení cen bylo součástí evropského kongresu urgentní medicíny v Berlíně EUSEM 2022.

Odkaz na web ANGELS zde: https://cz.angels-initiative.com/angels-awards/ems-awards

Autor: Prokop Voleník
ZZS ÚK

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz