HZS Královehradecký Krimi LZS Městská policie Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Kriminalisté i nadále vyšetřují tragický pád ultralehkého letadla na Trutnovsku, při kterém zemřeli dva muži

TRUTNOVSKO / NÁCHODSKO – Vyšetřování včerejšího tragického pádu dvoumístného ultralehkého letounu na Trutnovsku / Náchodsku je na samém začátku, nyní kriminalisté čekají na výsledky odborné expertízy Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Kriminalisté zároveň zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. U obou mužů (ve věku 25 a 53 let)  byla nařízena soudní pitva.

Jak jsme již informovali, včera krátce po druhé hodině odpoledne jsme přijali oznámení o pádu ultralehkého letadla, k němuž došlo u obce Vlčkovice. Letadlo spadlo z prozatím přesně nezjištěných příčin. Po pádu letadla na zem došlo k jeho destrukci.

Dvě osoby utrpěly těžká zranění, kterým na místě podlehly. Veškerými okolnostmi, za nichž k této nešťastné události došlo, se zabývají kriminalisté, a to společně s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.

Autor: por. Mgr. Lucie Konečná

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz