HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při požáru bytu v Ostravě se těžce popálil muž, který se snažil uhasit plameny před příjezdem hasičů

OSTRAVA – PORUBA – Celkem tři jednotky hasičů zasahovaly hodinu po půlnoci ve čtvrtek u požáru bytu v ostravské městské části Poruba. Uživatel bytu utrpěl popáleniny a musel být převezen do nemocnice, ze sousedního bytu se samovolně evakuovaly tři osoby před příjezdem hasičů. 

Událost byla na operační středisko hasičů nahlášena v 01:02 hodin. Na místo události ihned vyjely jednotky profesionálních hasičů z ostravských stanic Zábřeh a Poruba, spolu s nimi dobrovolní kolegové z Ostravy-Pustkovce. Hasiči kromě cisteren měli k dispozici i jeden automobilový žebřík.

Po příjezdu na místo události museli hasiči k likvidaci požáru, v předsíni bytu, nasadit jeden vodní proud. Během zásahu hasiči poskytovali i předlékařskou pomoc uživateli bytu, který se při snaze uhasit požár popálil na ruce a nadýchal kouře. Do příjezdu posádky záchranné služby se zraněnému věnoval zdravotník z řad hasičů, neboť popálený muž vykazoval i známky silného šoku. Následně byl muž odvezen do nemocničního zařízení.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu během několika minut. Další hodinu zabrala hasičům likvidace požáru. Na odvětrání zakouřených prostor hasiči nasadili přetlakovou ventilaci. Příčina vzniku požáru je v šetření hasičů a policie. Škoda, kterou napáchal požár, byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Zdroj: HZS Moravskoslezského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz