Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Na Frýdecko-Místecku se střetlo nákladní vozidlo s motorkářem! Ten byl v přímém ohrožení života transportován letecky do nemocnice

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Posádky záchranářů Moravskoslezského kraje zasahovaly včera odpoledne u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Informaci o střetu motocyklisty s nákladním automobilem v Řepišti přijali operátoři po poledni a na místo vyjel tým RZP, z Ostravy pak vzlétl vrtulník leteckých záchranářů.

Sedmadvacetiletý motocyklista byl v okamžiku příjezdu posádek v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a dolních končetin. Muž musel být zaintubován a převeden na přístrojem řízenou ventilaci, zajištěn pánevním pásem a uložen do vakuové matrace.

Přes veškerá opatření u něj v průběhu zásahu došlo k selhání krevního oběhu a týmy musely zahájit nepřímou srdeční masáž. Za pomocí léků se podařilo obnovit činnost jeho srdce a vrtulník muže přepravil do ostravské Fakultní nemocnice.

Stav zraněného motorkáře byl v době předání na oddělení tamního urgentního příjmu kritický.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz