Krimi Liberecký Policie Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Policisté v Železném Brodě úspěšně poskytli první pomoc ženě v bezvědomí

ŽELEZNÝ BROD – Policistům se podařilo včasným zákrokem poskytnout úspěšnou první pomoc ženě, která v Železném Brodě zkolabovala na chodníku, nedýchala a byla v bezvědomí. Skvělá práce!

Ve středu 26. října odpoledne pět minut před půl druhou hodinou přijali policisté na lince 158 oznámení ze zdravotnické záchranné služby o kolapsu 81leté ženy na chodníku v ulici Jiráskovo nábřeží v Železném Brodě. Operační důstojník na místo ihned vyslal hlídky, která se v té době pohybovaly v blízkosti místa události. Jednalo se o hlídku složenou z policisty z Oddělení silničního dohledu v Turnově pprap. Vadyma Riška a policisty z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou pprap. Lukáše Musílka. Druhou hlídku tvořili policisté z Obvodního oddělení v Železném Brodě prap. Radek Šefr a prap. Ladislav Kotrba, kteří ve služebním vozidle měli k dispozici i automatizovaný externí defibrilátor (AED).

Hlídka dopravních policistů byla na místě již čtyři minuty po oznámení a zjistila, že paní je v bezvědomí a nedýchá. Policisté okamžitě zahájili resuscitaci spojenou s masáží srdce. Během další minuty na místo přijeli i železnobrodští policisté a použili AED, který jim doporučil jeden výboj. Po tomto elektrickém výboji se paní obnovila srdeční aktivita a policisté pokračovali v poskytování první pomoci až do příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby. Po úspěšné resuscitaci byla seniorka transportována letecky do liberecké nemocnice.

FOTOGALERIE…

„Spolupráce s policejními hlídkami, které mají ve vozidlech k dispozici automatizovaný externí defibrilátor, je pro naše posádky velmi důležitá“, řekl Michael Georgiev tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje a dodal: „Tyto hlídky bývají v bezprostřední blízkosti míst událostí, kde jde skutečně o život a je tak velmi důležité co nejdříve takovému člověku poskytnout první pomoc.“

Na závěr můžeme tedy konstatovat, že díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu obou policejních hlídek se zcela nepochybně podařilo přispět k záchraně dalšího lidského života.

Autor: nprap. Dagmar Sochorová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz