dobrovolní hasiči Horská služba ČR HZS Královehradecký Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DOBRÁ ZPRÁVA: Úspěšná noční pátrací akce po zraněném pohřešovaném devadesátiletém seniorovi v Krkonoších…

KRKONOŠE – Členové krkonošské Horské služby se v sobotu večer a v noci podíleli ve spolupráci s policisty a hasiči na rozsáhlé pátrací akci po ztraceném seniorovi z obce Jestřabí v Krkonoších.

Výzvu dostala Horská služba včera kolem 20 hodiny večer. Na místo vyrazilo 50 horských záchranářů z okrsků Harrachov, Rokytnice nad Jizerou, Benecko, Špindlerův Mlýn a Strážné. Nasazení byli také čtyři psovodi z Krkonoš a Orlických hor.

Právě pomocí psovodů a rojnic se prohledávalo okolí obce. Ve 23.30 hodin byl pohřešovaný senior na louce nedaleko obce nalezen rojnicí složenou z hasičů a členů Policie ČR.

FOTOGALERIE…

Senior zřejmě upadl a měl zlomenou dolní končetinu, poraněná žebra a byl silně podchlazený. Horská služba provedla základní ošetření, zajistila tepelný komfort a transportovala seniora k sanitce Záchranné služby libereckého kraje. Dávejte na sebe nejen na horách pozor!

Zdroj: Horská služba ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz