Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Dva lidé se zranili při večerní nehodě osobního a nákladního automobilu na Opavsku

OPAVSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera večer u dopravní nehody na Opavsku. Nahlášena byla na tísňovou linku krátce před osmnáctou hodinou s tím, že došlo ke střetu osobního a nákladního vozidla.

Do obce Dolní Benešov vyjely pozemní posádky ze stanovišť v Hlučíně a Dolním Benešově. Pomoci vzlétl i vrtulník leteckých záchranářů z Ostravy, který však musel svou misi pro nepřízeň počasí zrušit a vrátit se na svou domovskou základnu.

V osobním automobilu byly zraněny dvě osoby: Třiaosmdesátiletá žena utrpěla poranění hrudníku a zad. Byla zajištěna krčním límcem, uložena do podtlakové matrace, záchranáři podali nitrožilně léky a infuzní roztok. Poté pacientku transportovali na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

Na chirurgickou ambulanci téhož zdravotnického zařízení byl po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče přepraven také o rok starší muž, a to s poraněním horní končetiny.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Dva lidé se zranili při večerní nehodě osobního a nákladního automobilu na Opavsku

  1. Pingback: Fernald Belcampo

Comments are closed.