HZS Krimi Liberecký Městská policie Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME KRIMI: Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti kvůli tragickému požáru domu s pečovatelskou službou na Semilsku

LIBŠTÁT U SEMIL –  Tragický noční požár domu s pečovatelskou službou v obci Libštát u Semil, který nepřežil senior, vyšetřují kriminalisté liberecké policie a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. K určení příčiny smrti 70letého muže byla nařízena soudní pitva.

V průběhu dneška na místě probíhalo ohledání místa požářiště. Příčina vzniku požáru a výše způsobené škody budou předmětem probíhajícího prověřování.

Jak jsme již informovali, včera krátce před 23. hodinou byl jednotkami HZS požár domu lokalizován. Na místě byla nalezena jedna osoba bez známek života. 45 klientů bylo úspěšně evakuováno.

Policisté se na místě podíleli na zásahu u požáru domu s pečovatelskou službou v obci Libštát u Semil. Oznámení o zahoření objektu obdrželi prostřednictvím linky 158 krátce před půl desátou večer. Z objektu bylo následně evakuováno na 45 klientů.

Komunikace k objektu byla po dobu zásahu neprůjezdná z důvodu zásahu jednotek Integrovaného záchranného systému.

Autor: por. Bc. Adéla Fialová
a por. Bc. Vojtěch Robovský

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz