Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Záchranáři resuscitovali řidiče osobního auta, který se střetl s motorkářem na Novojičínsku! Po nehodě mu selhalo srdce

NOVOJIČÍNSKO – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera večer u střetu osobního vozidla s motocyklem na Novojičínsku. Havárie byla nahlášena poblíž obce Hostašovice na Novojičínsku, a to před devatenáctou hodinou.

Pomoci vyjely týmy – lékařský a zdravotnický, ze základny v Novém Jičíně, stejně jako posádka ze sousedního Zlínského kraje.

Motorkář utrpěl při střetu poranění dolní končetiny a přednemocniční neodkladnou péči mu poskytovali záchranáři Zlínského kraje. Záchranu však potřeboval rovněž devětapadesátiletý řidič automobilu. Ten totiž po nehodě na místě události pomáhal, sám nezraněn, a přitom náhle zkolaboval, podle všeho z kardiální příčiny. Selhalo jeho dýchání i krevní oběh.

Kvalifikovanou první pomoc mu ihned začal poskytovat lékař mimo službu, který náhodně projížděl kolem a zahájil nepřímou srdeční masáž. Rozšířenou resuscitací následně po svém příjezdu pokračovali záchranáři. Snahu obnovit krevní oběh podpořili léky, zajistili dýchací cesty a připojili pacienta k umělé plicní ventilaci. Následně se jim podařilo pravidelnou činnost srdce obnovit a muže transportovali na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Novém Jičíně.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Záchranáři resuscitovali řidiče osobního auta, který se střetl s motorkářem na Novojičínsku! Po nehodě mu selhalo srdce

Comments are closed.