Kultura politici Politika Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

INFORMUJEME: Primátor města Mostu Jan Paparega dnes rezignoval na svoji funkci… Nahradí ho jeho náměstek Marek Hrvol

MOST – Od 1. ledna 2023 ho tak nahradí dosavadní náměstek promátora Marek Hrvol. Informovali o tom dnes zástupci města Mostu s tím, že Paparega se od nového roku plně usedne do senátorského křesla. Byl totiž v letošních doplňovacích volbách do Senátu Parlanmentu ČR zvolen senátorem.

VYJÁDŘENÍ JANA PAPAREGY: „Náš úspěch v komunálních volbách v Mostě a následný úspěch mé osoby ve volbách do Senátu Parlamentu ČR postavily naše hnutí ProMOST ihned na začátku funkčního období před otázku, zda bych měl i nadále zůstav ve funkci primátora našeho města. Nyní ovšem s odstupem času a zjištění náročnosti výkonu obou funkcí, po důkladném zvážení všech okolností, pracovních povinností, po dlouhé debatě v rámci našeho hnutí a s ohledem na skutečnost, že nás čekají realizace projektů, které jsme v posledních letech připravovali a nyní chceme realizovat, jsem se rozhodl, přenechat post primátora města Mostu kolegovi Marek Hrvol, který byl poslední roky mou pravou rukou, byl u příprav všech chystaných projektů, dobře je zná a může se jim věnovat odpovědně a naplno, což u mě nyní není možné. Na pozici 1. náměstka nyní postoupí Markéta Stará a post 2. náměstka primátora města bude nově vykonávat Václav Zahradníček.

Město čekají v následujících 4 letech nejvýznamnější investiční projekty v jeho historii a je odpovědné, aby za této situace byly ve vedení města lidé, kteří se těmto projektům budou moci věnovat na sto procent. Toto se u mne nyní nejeví jako reálné a je proto odpovědné a ve prospěch našeho města a hnutí, abych své místo uvolnil. Má osoba zůstává ve vedení města ve funkci radního města, kdy mou hlavní agendou bude problematika energetiky, transformace regionu, které korespondují s mojí agendou v Senátu ČR a také bezpečnost, kdy pod mou gescí zůstává řízení městské policie.

Pro Mostecko se pokusím z pozice senátora v následujících 6-ti letech udělat maximum. Zároveň budu nadále v pravidelném kontaktu se svými kolegy na magistrátu, kterým budu v rámci svých možností pomáhat řešit záležitosti týkající se chodu a rozvoje našeho města.
Nemám sebemenší obavy, že změny ve vedení města Mostu by se jakkoliv projevili na kvalitě jeho řízení, Naše město se bude i nadále rozvíjet, nyní navíc s prodlouženou rukou do senátních lavic a s větším přesahem na jednotlivá ministerstva.

Děkuji všem, kteří mne i naše hnutí ProMOST dlouhodobě podporovali a podpořili nás také v nedávných volbách. Věřím, že vaši přízeň neztratíme a nezklameme vás. Nadále budeme pracovat jako jeden tým ku prospěchu našeho krásného města, které milujeme.“

Jan Paparega

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “INFORMUJEME: Primátor města Mostu Jan Paparega dnes rezignoval na svoji funkci… Nahradí ho jeho náměstek Marek Hrvol

Comments are closed.