HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Ve Skalici u České Lípy hoří od večera rodinný dům! Hasiči využili k hašení i výškovou techniku

SKALICE U ČESKÉ LÍPY – Včera krátce po půl devátou večerní hasiči vyjeli k požáru domu do Skalice u České Lípy. Při příjezdu jednotek byla střecha zasažena plameny.

Obyvatelé dům opustili ještě před příjezdem hasičů. Následně probíhalo hašení třemi vodními proudy. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu.

FOTOGALERIE…

K hašení měli hasiči nasazeno pět vodních proudů a používali i výškovou techniku. Řídící důstojník na místě události spolupracuje se zástupcem obce k zajištění náhradního ubytování pro čtyři obyvatele domu.

Velitel zásahu ohlásil lokalizaci požáru a bude postupně redukovat zasahující síly a prostředky. Na místo události byla dovezena nahradni dýchací technika pro střídající hasiče.

Velitel zásahu rozhodl o dočasném ukončení zásahu a nařídil dohled nad požářištěm bez plamenného hoření místní dobrovolné jednotce. K samotné likvidaci a šetření příčiny vzniku požáru se jednotky vrátí v sobotních ranních hodinách.

Zdroj: HZS Libereckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz