Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Muže na Novojičínsku zavalilo nákladní auto, které opravoval! Těžce zraněného muže transportoval do nemocnice vrtulník

NOVOJIČÍNSKO – Informaci o události v Odrách na Novojičínsku přijalo zdravotnické operační středisko Moravskoslezského kraje včera krátce po dvanácté hodině. Na místo vyjela pozemní zdravotnická posádka ze stanoviště ve Vítkově a z Ostravy vzlétl vrtulník LZS.

Muž ve věku třiatřicet let opravoval nákladní vůz, když se mu zvedák zabořil do bláta a vůz mu přední nápravou přimáčkl horní polovinu těla. Před příjezdem hasičů byl vyproštěn svědky události a v době zásahu záchranářů byl při vědomí.

Utrpěl poranění v oblasti hlavy, hrudníku a pravé horní končetiny. Záchranáři zraněného znehybnili pomocí krčního límce a podtlakové matrace, ošetřili krvácející rány a zahájili podávání léků a kyslíku. Následně byl letecky transportován do ostravské Fakultní nemocnice a předán do péče zdravotníků urgentního příjmu.

Záchranáři na místě spolupracovali s hasiči i policisty.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz