Krimi Městská policie Pátrání Policie Pomáháme Praha Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Loupežné přepadení prodavačky potravin v Praze má na svědomí 28 letý pachatel v masce, který po činu odjel do Německa

PRAHA – Kriminalisté objasnili dubnovou loupež prodavačky potravin v Náchodské ulici v Praze 9. Maskovaný muž tehdy vstoupil do provozovny a rovnou si to zamířil k pultu, za kterým stála obsluha. V ruce držel nůž a vyhrožoval prodavačce, že pokud mu nedá do minuty peníze, tak ji pobodá.

Vyšetřováním tohoto případu policisté zjistili,  že se přepadení dopustil 28 letý muž. Ten hned po spáchání loupežného přepadení odjel do Německa, kde se rovněž dopustil obdobné násilné trestné činnosti, při které byl však zadržen tamní policií a na výrok soudu, tak čeká ve vazbě. „Děkujeme všem za pomoc při pátrání.“

Kriminalisté z Prahy III pátrali od konce dubna po dosud neznámém muži, který v Náchodské ulici v Praze 9, přepadl prodavačku potravin. Maskovaný muž vstoupil do provozovny a rovnou si to zamířil k pultu, za kterým stála obsluha. V ruce držel nůž a vyhrožoval prodavačce, že pokud mu nedá do minuty peníze, tak ji pobodá. Žena z obavy o svůj život, otevřela pokladnu a podezřelý si dal veškeré bankovky do igelitové tašky a následně z místa odešel.

Celý případ policisté prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Autor: por. Mgr. Violeta Siřišťová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz