HZS Krimi Pátrání Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Muž na Vsetínsku volal hasičům, že leží u studánky a nemůže se z ní sám dostat…

VSETÍNSKO – Včera v 18:00 hodin přijali hasiči hovor od muže, který jim poněkud nesrozumitelně vysvětloval, že leží u studánky v Semetíně na Vsetínsku, nemůže se z ní dostat, ale že zdravotnickou záchrannou službu nepotřebuje.

Operační důstojník hasičů proto vyhlásil poplach jednotce HZS Zlínského kraje stanice Vsetín a jednotkám Sboru dobrovolných hasičů obcí Jablůnka a Vsetín-Semetín. Samozřejmě vyrozuměl i Policii České republiky a Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje.

FOTOGALERIE…

Po příjezdu na předpokládané místo události hasiči ale muže nenašli. Při prohledávání okolí hasiči narazili na muže, který jim po sdělení jména hledané osoby, ukázal pravděpodobné místo, kde by se hledaná osoba mohla vyskytovat. Díky jeho radě hasiči tak po chvíli hledaného muže opravdu našli.

Muž ležel ve strouze potůčku a už byl silně podchlazený. Velitel zásahu si vyžádal, aby dobrovolní hasiči z Jablůnky přivezli čtyřkolku, na které by muže transportovali k sanitnímu vozu. Muže hasiči mezi tím uložili do transportních nosítek a poskytli mu tepelný komfort. Následně byl muž naložen do přívěsného vozíku za čtyřkolkou a transportován k sanitnímu vozu, kde si ho převzali do péče zdravotníci.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(RŽ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz