Kultura kulturní akce politici Politika PR Reklamy Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

INFORMUJEME: Louny mají tiskového mluvčího, stal se jím pedagog, novinář a PR manažer Marcel Mihalik

LOUNY –  Město Louny má tiskového mluvčího. Od ledna 2023 se jím stal Marcel Mihalik. Na městském úřadě tak v rámci kanceláře úřadu vznikl tiskový úsek.

Vedle mluvčího, který úsek koordinuje a koncepčně vede, jej tvoří pracovnice pro správu webu a městských sociálních sítí.

„Smyslem tiskového úseku je zajišťovat komunikaci nejen s občany, ale také s novináři. Ta v Lounech chybí, což je ke škodě města. Mým úkolem je nastavit komunikaci k veřejnosti, novinářům, ale i dovnitř úřadu,“ vysvětlil Marcel Mihalik.

Náplní tiskového úseku bude psaní tiskových zpráv, odpovídání na dotazy novinářům i občanům, foto-/video-dokumentace, správa webu a městských sociálních sítí, přispívání do radničních publikací, podílení se na setkání s občany, prezentace města, krizová komunikace.

„Pozice tiskového mluvčího vychází z komunikační strategie, která byla zpracována v minulém volebním období a postupně by měla být implementována. Dlouhodobě nám chyběla osoba, která by vystupovala jménem města a městského úřadu především v době krizových, psychicky náročných situací. Vytvoření tohoto úseku přispěje k lepší a pružnější informovanosti občanů města a klientů městského úřadu,“ věří tajemnice Renáta Čapková.

Marcel Mihalik je pedagog, novinář a PR manažer. Prošel regionálními Deníky či nejčtenějším deníkem Blesk. Působil jako politický redaktor, parlamentní zpravodaj i šéfredaktor. Zkušenosti má též z public relations a politického marketingu.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz