Krimi Plzeňský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Policisté prověřili údajné pronásledování nezletilé dívky řidičem dodávky v Janovicích nad Úhlavou! Oznámení se nezakládalo na pravdě

JANOVICE NAD ÚHLAVOU – Policisté prověřili údajné pronásledování nezletilé dívky řidičem dodávky v Janovicích nad Úhlavou a následně zjistili, že oznámení se nezakládalo na pravdě. Bylo vyloučeno jakékoliv protiprávní jednání. 

Policisté ve středu přijali na obvodním oddělení v Nýrsku oznámení nezletilé dívky o tom, že byla pronásledována neznámou dodávkou v obci Janovice nad Úhlavou. Policisté se oznámením intenzivně zabývali. Kromě podání vysvětlení svědků si zajistili kamerové záznamy z místa. Vyhodnocením kamerových záznamů a zjištěných informací zjistili, že oznámení se nezakládá na pravdě. Dívka celou situaci nesprávně vyhodnotila, kdy viděla dodávku stojící u silnice. Řidič s dodávkou u silnice pouze zastavil a vyřizoval předávací dokumenty po předání zboží. K žádnému pronásledování nedošlo, ani k dalšímu jinému protiprávnímu jednání.

„Tímto chceme ujistit veřejnost, že nedošlo k ohrožení bezpečí dívky ani jiných osob a že tento případ nesouvisí s dodatečným oznámením, které jsme obdrželi včera večer v Sušici a informace o něm kolují na sociálních sítích. Zde byl v ranních hodinách přistižen onanující muž.“ Policisté případ evidují jako přestupek proti veřejnému pořádku a po pachateli pátrají.

Autor: por. Mgr. Dagmar Brožová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz