dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: V jednom z bytů domu v obci Kamenná u Trhových Svinů na Českobudějovicku dnes explodoval nahromaděný unikající plyn!

ČESKOBUDĚJOVICKO – V bytovém domě v obci Kamenná u Trhových Svinů na Českobudějovicku dnes explodoval nahromaděný unikající plyn! Z domu se následně evakuovali 23 obyvatel. Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů uvedla, že výbuch se naštěstí obešel bez ztrát na životech a zranění.

Požár s následným výbuchem v kuchyni uhasil majitel přenosným hasícím přístrojem ještě před příjezdem hasičů a desetikilovou propan-butanovou lahev následně vynesl ven.

Hasiči ochladili jen doutnající kuchyňskou linku vysokotlakem. Při požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Dům následně prohlédl statik, který naštěstí neshledal žádné závažné problémy se statikou domu a obyvatelé se tak mohli poté vrátit do svých domovů.

Na místě zasahovala profesionální jednotka Trhové Sviny a Kaplice a JSDHO Nové Hrady, Benešov nad Černou, Horni Stropnice, Kamenná a Trhové Sviny.

Autor: redakce
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz