Jihočeský LZS Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Letecká záchranná služba Jihočeského kraje ve spolupráci s Neonatologickým týmem Nemocnice České Budějovice realizovala první letecký sekundární převoz inkubátoru s kojencem v kritickém stavu

ČESKOBUDĚJOVICKO – Dnes ráno realizovala Letecká záchranná služba Jihočeského kraje ve spolupráci s Neonatologickým týmem Nemocnice České Budějovice první letecký sekundární převoz inkubátoru s kojencem v kritickém stavu.

Pozemní posádka záchranářů Jihočeského kraje nejprve převezla inkubátor a Neonatologický tým z nemocnice na základnu Letecké záchranné služby na letiště do Plané u Českých Budějovic.

Po šetrném přemístění inkubátoru mohl vrtulník vzlétnout směr Nemocnice Motole, kde kojence čeká operace těžké srdeční vady. Transport proběhl bez komplikací.

FOTOGALERIE…

„V nedávné době jsme společně s Neonatologickým týmem takto realizovali pozemní převoz. Takové převozy nejsou úplně časté, ale ani ojedinělé, a jsme na ně plně připraveni,“ dodává mluvčí jihočeských záchranářů PhDr. Zuzana Fajtlová, DiS.

Neonatologický tým tvoří lékař a zdravotní sestra/záchranář z oddělení Neonatologie, z týmu LZS zůstává ve vrtulníku kromě pilota také letecký záchranář. Lékař leteckých záchranářů se z kapacitních důvodů nemůže letu zúčastnit.

Autor: redakce
Zdroj: ZZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Letecká záchranná služba Jihočeského kraje ve spolupráci s Neonatologickým týmem Nemocnice České Budějovice realizovala první letecký sekundární převoz inkubátoru s kojencem v kritickém stavu

  1. Pingback: lsm99

Comments are closed.