Cestování Doprava drážní hasiči HZS Jihomoravský Krimi Policie prevence Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice Zprávy podle krajů ZZS

VIDOE: Pozor následující video je velice DRASTICKÉ‼️! Není vhodné pro slabší povahy… Muž v kolejišti nástupiště sbíral cigarety a smetl ho projíždějící rychlík. Střet přežil

KUŘIM – Chceme dopředu upozornit, že muž na videu srážku s vlakem přežil bez tragických následků, ale jedná se o mimořádně riskantní jev, před kterým nelze zavírat oči a na který tímto preventivním videem policisté chtějí upozornit.

„Bohužel se běžně setkáváme s tím, že přes koleje jsou rodiči převáděny i malé děti,“ dodávají policisté.

Obrovské štěstí měl koncem roku dvaatřicetiletý cizinec, kterého v jihomoravské Kuřimi srazil projíždějící rychlík. Mladý muž se do jízdní dráhy vlaku dostal z málo pochopitelných důvodů. Mezi pražce mu měly vypadnout cigarety, kvůli kterým opustil nástupiště a vydal se do kolejiště.

Přes to, že nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykové látky, nevšiml si tiše a rychle se přibližující soupravy. Spatřil ji až z bezprostřední blízkosti, kdy už nemohl nic dělat.

Vlak jej zachytil a odhodil na nástupiště, kde mu po zastavení soupravy poskytl vlakový personál první pomoc a přivolal záchranáře. Hrozivě vypadající srážku muž naštěstí přežil bez tragických následků.

Loni došlo na jižní Moravě k 35 střetům vlaku s člověkem, jen šest lidí při nich nezemřelo. Několik osob se na koleje vydalo dobrovolně ukončit svůj život, ale u osmi z celkového počtu sražených se jednalo o neopatrnost či snahu zkrátit si cestu přes koleje. Na neoprávněný vstup do kolejiště se zaměřili i policisté, kteří například ve Vyškově během hodiny odhalili hned 9 přestupců, kteří při přecházení přes koleje riskovali nejen pokutu, ale především svůj život.

Autor: por. David Chaloupka

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz