Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika vlak Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: U Čimelic na Písecku se střetl osobní vlak s kamionem, který uvízl na uzavřené komunikaci

ČIMELICE –  Cizinec s kamionem zabloudil u Čimelic na Písecku na stavbu dálnice D4, kde na uzavřené komunikaci uvízl s kamionem na železničním přejezdu a následně se kamion střetl s projíždějícím osobním vlakem.

Při železniční nehodě byl zraněn řidič nákladního automobilu a další dva lidé, které skončili v péči záchranářů.  Na místě železniční nehody zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů.

Zraněn je řidič kamionu, strojvedoucí a také dva cestující z vlaku.

FOTOGALERIE…

Ke střetu vlakové soupravy a nákladního vozu jsme vyslali dvě pozemní posádky z Čimelic a Blatné, vzletěl také vrtulník. Při nehodě došlo ke zranění strojvůdce, dvou cestujících a řidiče nákladního vozu. Dva cestující z vlaku utrpěli lehká zranění končetin a hlavy a byli po ošetření převezeni do písecké nemocnice.

Strojvůdce při střetu utrpěl lehké zranění hlavy a po ošetření byl převezen do strakonické nemocnice.

Řidič nákladního automobilu utrpěl pohmožděniny v oblasti hrudníku a zad a po zajištění byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice. Okolnosti střetu kamionu s vlakem i nadále vyšetřují policisté.

Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “OBRAZEM: U Čimelic na Písecku se střetl osobní vlak s kamionem, který uvízl na uzavřené komunikaci

Comments are closed.