Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME TRAGÉDII: Řidič nepřežil pád stromu na projíždějící vozidlo v Hertvíkovicích na Trutnovsku! Hasiči museli další dva stromy v okolí pokácet

HERTVÍKOVICE – Dnes krátce před půl desátou dopoledne z dosud nezjištěných příčin spadl na projíždějící osobní vozidlo v Hertvíkovicích na Trutnovsku strom! Ve zdemolovaném autě zemřel řidič.

Na místě tragické události zasahovaly všechny složky IZS. Ve vozidle cestoval muž, který na místě svým zraněním podlehl. Nařízena bude soudní pitva. Strom, který spadl na vozidlo zajistí policisté ke znaleckému zkoumání.

Veškeré okolnosti této tragické nehody jsou předmětem dalšího šetření trutnovských policistů.

Tragická dopravní nehoda zastavila na dlouhou dobu provoz na silnici č. 14 v části Hertvíkovice. Na projíždějící osobní automobil spadl vzrostlý strom a usmrtil na místě řidiče, který jel ve vozidle sám.
Přivolaní hasiči museli nejprve strom rozřezat a poté vyprostili tělo řidiče. Hasiči dále zabezpečovali místo události pro potřeby policejního vyšetřování. Přivolaný odborník dále rozhodl, že kvůli bezpečnosti musí být odstraněny další dva stromy – jeden pokáceli hasiči celý, druhý ořezali částečně.
Zpět na základny se jednotky vracely až po osmihodinovém zásahu. Po dobu provádění likvidačních prací byl silniční tah uzavřen. Provoz byl obnoven až s ukončením zásahu před 18. hodinou.
Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Trutnov a JSDH Hostinné a Mladé Buky. Kácení rizikových stromů zabezpečily jednotky HZS Trutnov a JSDH Mladé Buky.

Autor: por.  Mgr. Lucie Konečná
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz