Auto-Moto Doprava HZS kolejiště Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Kriminalisté ostravské policie i inspektoři Drážní inspekce i nadále vyšetřují včerejší tragickou železniční nehodu na přejezdu v Ostravě-Třebovicích

OSTRAVA – Kriminalisté ostravské policie i inspektoři Drážní inspekce i nadále vyšetřují včerejší tragickou železniční nehodu na přejezdu v Ostravě-Třebovicích, kde se střetl rychlík R 843 jedoucí z Olomouce do Ostravy-Svinova s osobním automobilem. Při střetu zemřely v havarovaném autě dvě děti! Řidič utrpěl lehká poranění.

Nehoda se udála na železničním přejezdu P 7724 zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Po střetu bylo vozidlo odhozeno mimo kolejiště! Na místě spolu s hasiči a policisty zasahovaly čtyři pozemní týmy záchranářů a vrtulník letecké záchranné služby. V osobním vozidle cestovaly tři osoby.

„Dvě děti, které byly z automobilu vyproštěny, nejevily známky života. Záchranáři u obou zahájili rozšířenou resuscitaci, ve které pokračovali několik desítek minut. Pacientům byly zajištěny dýchací cesty, prováděna nepřímá srdeční masáž a podávány léky. Veškerá snaha zasahujících týmů ale byla marná. Děti utrpěly mnohočetná poranění a na místě jim podlehly. Zasahující lékaři tak museli u obou nakonec konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů PhDr. Lukáš Humpl s tím, že ošetřen byl dvaačtyřicetiletý muž, a to s lehkým poraněním. Poté jej posádka záchranáři předali do další péče na urgentním příjmu FN Ostrava.

V souvislosti s událostí byli na místo nehody a následně také do nemocnice povoláni zdravotničtí interventi k poskytnutí první psychické pomoci zasaženým.

FOTOGALERIE…

Nehoda se udála na železničním přejezdu P 7724 zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. Po střetu bylo vozidlo odhozeno mimo kolejiště! Při mimořádné události byly bohužel usmrceny dvě nezletilé osoby v osobním automobilu. Předběžně byly škody na vlaku odhadnuty na 100 000 korun a na osobním automobilu na 200 000 korun.

Drážní inspekce zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

Autor: redakce
a PhDr. Lukáš Humpl
a Drážní inspekce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Kriminalisté ostravské policie i inspektoři Drážní inspekce i nadále vyšetřují včerejší tragickou železniční nehodu na přejezdu v Ostravě-Třebovicích

Comments are closed.