Auto-Moto Doprava Krimi Liberecký Policie Složky IZS sypač Technika Z domova Zajímavosti zimní údržba Zprávy podle krajů

Dnes odpoledne dojde kvůli sněžení k uzavření silnice z Tanvaldu do Harrachova pro nákladní vozidla

JABLONECKO/SEMILSKO – ŘIDIČI POZOR! Dnes od 16.00 hodin bude pro nákladní dopravu uzavřena silnice č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem.

Dnes od 16.00 hodin bude na základě předpovědi intenzivního spadu nové vrstvy sněhu uzavřen provoz na silnici č. I/10 v úseku z Tanvaldu do Harrachova a dále na hraniční přechod s Polskem pro nákladní vozidla nad 3,5 tuny s výjimkou autobusů.

Tato uzavírka bude předběžně trvat do 12.00 hodin 31. 1. 2023. V závislosti na stavu sjízdnosti vozovky pro nákladní vozidla a vývoji počasí může být termín uzavírky změněn. Informace o aktuální sjízdnosti v uvedené lokalitě naleznete zde.

V návaznosti na toto opatření bude aktivováno veškeré dopravní značení s výše uvedeným omezením. Na jeho dodržování budou také samozřejmě dohlížet i policisté.

Doporučená alternativní trasa pro nákladní vozidla nad 3,5 tun je přes hraniční přechod Hrádek nad Nisou na silnici č. I/35. Tímto apelujeme na řidiče nákladních vozidel, aby v době uzavírky využili uvedenou trasu a nepokoušeli se projet uzavřeným úsekem.

Všichni řidiči by měli být připraveni na náhlou změnu počasí a přizpůsobit tomu způsob jízdy. Doporučujeme kvalitní zimní výbavu (zimní pneumatiky s dostatečnou výškou vzorku), při cestách do hor dostatek pohonných hmot, sněhové řetězy, lopatu atd.

Autor: nprap. Dagmar Sochorová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Dnes odpoledne dojde kvůli sněžení k uzavření silnice z Tanvaldu do Harrachova pro nákladní vozidla

Comments are closed.