Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Muž na Frýdecko-Místecku utrpěl život ohrožující poranění při střetu s automobilem

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. Před polednem bylo krajské operační středisko vyrozuměno prostřednictvím linky tísňového volání o střetu automobilu s chodcem v obci Písek na Frýdecko-Místecku. Na místě události zasahovali pozemní týmy i vrtulník LZS Ostrava. První záchranáři přitom dorazili během pěti minut od převzetí výzvy.

Šestadvacetiletý muž byl poté, co jej vozidlo srazilo, v bezvědomí. Pomoc mu v prvních chvílích poskytovala náhodně přítomná svědkyně, zdravotní sestra. Lékaři záchranné služby při prvotním vyšetření zjistili poranění hlavy a příznaky svědčící také pro poranění mozku.

Pro selhávající dýchání bylo nezbytné zajistit pacientovy dýchací cesty a převést jej na přístrojem řízenou ventilaci. Záchranáři zajistili také dva žilní vstupy pro podávání léků, naložili krční límec a provedli další úkony. Muže v přímém ohrožení života poté vrtulník transportoval do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl předán zdravotníkům tamního urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Muž na Frýdecko-Místecku utrpěl život ohrožující poranění při střetu s automobilem

Comments are closed.