Finance Krimi Policie Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Padla obžaloba čtyř osob za stamilionové krácení daní…

PRAH – Státní zástupkyně Městského státního zastupitelství v Praze v uplynulých dnech podala obžalobu na 4 osoby pro spáchání zvlášť závažného zločinu zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby se škodou přesahující 350 milionů korun. 

Případem se zabývali kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ). Trestné činnosti se skupina osob měla dopustit v letech 2011–2017 jménem řady krycích společností tím, že za provizi vytvářela pro zájemce fiktivní faktury, které měly údajným odběratelům umožnit zkrátit daň. Jako předmět fiktivních plnění na fakturách pro odběratele měly být uváděny zejména služby související s reklamou.

Trestní stíhání obžalovaných v současné době probíhá na svobodě. Státní zástupkyně navrhuje obžalovaným nepodmíněné tresty odnětí svobody v rozmezí 5 až 9 let a tresty zákazu činnosti spočívající v zákazu výkonu funkce statutárního orgánu nebo člena statutárního orgánu v obchodních korporacích na dobu 8 až 10 let.

Případ byl zpracován v rámci pracovního týmu Daňová Kobra ve spolupráci s pracovníky Generálního finančního ředitelství (GFŘ) a Finančního analytického úřadu (FAÚ).

Autor: plk. Mgr. Jaroslav Ibehej

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz