Auto-Moto Doprava drážní hasiči HZS Karlovarský kolejiště Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Správa železnic Technika vlak Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti za nehodu na železničním přejezdu u Tršnic na Chebsku

CHEBSKO – Chebští kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti, a to za železniční nehodu osobního auta a dvou vlaků na železničním přejezdu  u Tršnic na Chebsku!

Jak jsme již informovali došlo v úterý 14. února kolem deváté hodiny večerní na železničním přejezdu u Tršnic na Chebsku ke srážce dvou motorových vlaků a osobního automobilu. K té mělo dojít tak, že padesátiletý řidič osobního automobilu značky Volkswagen, jedoucí ve směru od Františkových Lázní do Chebu, měl při přejíždění železničního přejezdu sjet pravým předním kolem do kolejiště.

Z vozidla měl následně vystoupit a vyhledat pomoc v blízkém domě. Společně s mužem, který mu vyšel na pomoc, se snažili vozidlo vyprostit, což se jim nepodařilo. Padesátiletý muž následně vzniklou situaci nenahlásil na tísňovou linku. Několik málo minut poté po jedné z kolejí přijel osobní vlak, který do vozidla narazil, přičemž ho měl odhodit na vedlejší kolej. V tu dobu na vedlejší koleji projížděl v opačném směru druhý osobní vlak, který naštěstí stihl zabrzdit a došlo pouze k lehkému střetu s vozidlem, které skončilo na střeše.  Provoz na trati byl zcela zastaven. Obnoven byl dnešního dne 15. února letošního roku kolem půl jedné hodiny ranní.

Ve vlakových soupravách mělo cestovat 29 osob a v osobním automobilu pouze řidič. Při této nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění.  Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na 700 tisíc korun.  Přesná příčina a okolnosti této nehody jsou nadále v šetření policistů.

Co dělat pokud uvíznete na železničním přejezdu:

Pokud jste na železničním přejezdu uvízli kvůli nějaké vážnější situaci a auto máte nepojízdné, pak z něj rychle utečte a pomozte jej opustit i dalším cestujícím. Co nejrychleji se také pokuste zavolat na linku 112, že Vaše auto uvízlo na železničním přejezdu. K tomu budete potřebovat číslo přejezdu, které by mělo být umístěné na zadní straně skříně závor nebo na zadní straně výstražného kříže v případě, kdy tam závory nejsou. Pokud toto číslo operátorovi do telefonu nahlásíte, je velká šance, že dokáže vlak ještě před příjezdem nouzově zastavit.

Autor: nprap. Jan Bílek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz