Auto-Moto Finance HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

POLICIE ČR: Kriminalisté dopadli dva žháře, kteří řádili na Chomutovsku!

CHOMUTOVSKO – Jeden podezřelý žhář chycen po činu, dalšího policisté zjistili šetřením. 

Škodu vyčíslenou předběžně na 300 tisíc korun má mít podle chomutovských policistů na svědomí 40letý muž, který má zřejmě zálibu v ohni.

Policisté v posledních týdnech přijali několik oznámení o požáru kontejnerů na různé druhy odpadu, k nimž došlo na chomutovských sídlištích, a které byly způsobeny jednáním původně neznámého pachatele. Celkově tak zahořelo 9 kontejnerů a škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun. V důsledku zmíněných požárů však došlo také k zahoření a poškození tří motorových vozidel, která byla zaparkována nedaleko hořících kontejnerů. Celkové škody na vozidlech byly předběžně vyčísleny na 230 tisíc korun.

Šetřením se policisté dopracovali k osobě podezřelého, a to již zmíněného 40letého Chomutovana. Vyšetřovatel ho včera obvinil ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. V případě odsouzení se může připravit až na roční pobyt za mřížemi.

FOTOGALERIE…

Podobný osud by mohl potkat i 24letého muže z Ústecka. Také on měl v Chomutově úmyslně zapálit několik popelnic. K jejich zahoření došlo v průběhu uplynulého víkendu kolem třetí hodiny ráno. Dotyčný se vydal do ulice Palackého, kde měl na dvou různých místech zapálit papíry v popelnicích, které pak začaly hořet. Celkem tím bylo poškozeno 5 kontejnerů a fasáda přilehlé budovy. Škody byly předběžně vyčísleny na celkových 50 tisíc korun. Tohoto muže zadržela hlídka chomutovských policistů krátce po činu, a to v rámci prvotního šetření v okolí míst požárů.

Dotyčný se posléze při výslechu přiznal s tím, že měl předchozí den navíc zapálit i dva kontejnery v Ústí nad Labem. Také tento muž již čelí obvinění ze spáchání trestného činu poškození cizí věci.

Autor: por. Mgr. Miroslava Glogovská

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “POLICIE ČR: Kriminalisté dopadli dva žháře, kteří řádili na Chomutovsku!

Comments are closed.