Krimi Plzeňský Policie Pomáháme Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: Policisté zachránili muže, který zkolaboval v centru Plzně

PLZEŇ – Policisté z obvodního oddělení Plzeň Skvrňany a ze speciální pořádkové jednotky poskytli první pomoc 58letému muži, který náhle zkolaboval. 

Ve středu 22. února 2023 krátce před polednem přijal operační důstojník na tísňové lince 158 oznámení, že na křižovatce ulic sady Pětatřicátníků a Prešovská došlo ke zdravotním komplikacím u řidiče dodávky, který zkolaboval. Na místo ihned vyjely dvě policejní hlídky, které se nacházely v blízkosti zmíněné křižovatky. Ve chvíli, kdy policisté dorazili na místo, byl muž v bezvědomí, nedýchal a nebyly u něho zjištěny životní funkce. Policisté začali okamžitě 58letého muže resuscitovat. Po chvíli ho připojili na automatizovaný externí defibrilátor (AED), který po prvotním vyhodnocení doporučil podat výboj. Následně pokračovali v nepřímé srdeční masáži, a to i po příjezdu záchranářů.

Po několika minutách, se díky správně provedené srdeční masáži ze strany policistů, podařilo u muže obnovit základní životní funkce a ti tak naplnili beze zbytku policejní heslo „Pomáhat a chránit!“

Autor: nprap. Michaela Raindlová DiS.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz