HZS Krimi Moravskoslezský Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Policisté z Ostravy Klárka a Jirka ani chvilku nezaváhali a šli zachránit do zadýmeného domu lidi volající o pomoc

OSTRAVSKO – Policisté z Ostravy Klárka a Jirka ani chvilku nezaváhali a šli zachránit do zadýmeného domu lidi volající o pomoc.
Na konec této noční směny zřejmě policisté Klárka s Jirkou nikdy nezapomenou. Před šestou hodinou ranní bylo přijato oznámení o požáru domu v Moravské Ostravě.
Už při příjezdu k domu viděli na balkóně stát osobu, která volala o pomoc. Okamžitě vběhli do domu a začali spící obyvatele domu budit se slovy, aby okamžitě opustili prostory z důvodu požáru. Postupně tyto vyváděli ven. Na chodbě byl silný dým a nešlo vidět téměř ani na 50 cm. Následně se dozvěděli, že v prvním patře jsou dvě imobilní osoby. I přes silný kouř vyběhli schody, kde však na ně čekala překážka v podobě zamčených dveří. Policistka na nic nečekala a dveře vyrazila.
V danou dobu se na místo dostavili také hasiči, kteří si celou situaci převzali. Celkem bylo nutno evakuovat devět osob, které si převzali záchranáři. Do rukou lékařů se také musela svěřit naše policistka, která se v domě nadýchala zplodin hoření. Nikdo z osob nebyl ohrožen na životě.
Jak se následně ukázalo, ve sklepních prostorách v zásobníku kotle na tuhá paliva, mělo dojít ke vznícení uhlí, čímž došlo k zadýmení dvoupatrového domu. Sice v bytových jednotkách byly instalované hlásiče požáru, ale tyto měly vybité baterie.

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Přívoz v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

 

Autor: por. Bc. Eva Michalíková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz