Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Dvacetiletý muž utrpěl závažná zranění po střetu s nákladním vozem na silnici v obci Linhartovy na Bruntálsku! Letecky byl transportován do nemocnice

BRUNTÁLSKO – Týmy zdravotnické záchranné služby zasahovaly včera večer u vážné nehody na Bruntálsku.

V jednadvacet hodin přijali krajští operátoři prvotní informaci o střetu nákladního vozidla s osobou na silnici v obci Linhartovy na Bruntálsku. Na místo ihned vyjely posádky z Města Albrechtic a Krnova, k zásahu byl povolán rovněž vrtulník LZS. První záchranáři byli u pacienta během šesti minut od nahlášení události operačnímu středisku.

Dvacetiletý muž byl v okamžiku příjezdu záchranářů při vědomí, zasahující lékařka však zjistila poranění hlavy a mozku, nevyloučila ani další možná traumata. Vzhledem ke značně nedostatečnému odění byl pacient rovněž silně podchlazený. Jeho stav se jevil jako život ohrožující. Bylo nutno uvést jej do umělého spánku, zaintubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Posádky se také postaraly o zajištění tepelného komfortu, uložení do podtlakové matrace a provedly další opatření.

Muže si na palubu vrtulníku převzali letečtí záchranáři, kteří zajistili transport do zdravotnického zařízení. Pacient byl předán do péče urgentního příjmu FN Ostrava.

Okolnosti vážné nehody i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz