Krimi Městská policie Pátrání Policie politici Politika Pomáháme Praha Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Strana Právo Respekt Odbornost se distancuje od incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po ukončení demonstrace Česko proti bídě a hledá viníky…


PRAHA – Strana Právo Respekt Odbornost (PRO) se distancuje od incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po ukončení demonstrace Česko proti bídě a hledá viníky…

Prohlášení strany PRO k incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po ukončení demonstrace Česko proti bídě dne 11. března 2023.

Masová účast na této demonstraci potvrdila, že požadavky kladené na vládu jsou oprávněné a mají jasnou podporu široké veřejnosti.

Při přípravě a v průběhu demonstrace byla učiněna veškerá možná opatření, aby nedocházelo k žádným narušením této akce. Již dne 6. března 2023 podal předseda strany PRO trestní oznámení, neboť se na sociálních sítích objevily závažné informace o možných organizovaných pokusech o narušení průběhu této demonstrace (viz foto u příspěvku). V průběhu demonstrace byli její účastníci organizátory upozorňováni na možnost výskytu provokatérů a byli výslovně žádáni, aby v takovém případě neprodleně požádali o součinnost na místě přítomnou Policii ČR.

Strana PRO v této souvislosti děkuje všem příslušníkům Policie ČR, kteří při konání demonstrace zajišťovali veřejný pořádek a bezpečnost.

K pokusům o stržení vlajky z budovy Národního muzea došlo až po ukončení demonstrace. Z videozáznamů incidentu, které byly následně publikovány, se nelze vyhnout závěru, že minimálně část „civilních osob“, které nepokoje na tomto místě záměrně vyvolávaly či se na nich aktivně podílely, postupovala tak, jako by měla podrobné znalosti a zkušenosti z taktického výcviku Policie ČR či jiných složek ozbrojených sborů, přičemž z obsahu prohlášení ministra vnitra Rakušana k této věci a zejména z rychlosti jeho publikace, nelze toto důvodné podezření spolehlivě vyvrátit.

Vyzýváme proto každého, kdo má k dispozici záznamy či fotografie této události, zná identitu shora uvedených osob či má k věci jiné poznatky, aby nás neprodleně informoval na e-mail: info@ceskoprotibide.cz. Veškeré informace následně poskytneme Policii České republiky.

ŽÁDOST O POMOC!

Po skončení celonárodního setkání Česko proti bídě došlo na schodech Národního muzea k incidentu. V této souvislosti vás žádáme o pomoc při identifikaci osob, které jsou na fotografiích u příspěvku. V průběhu akce se pohybovaly po Václavském náměstí s provokativními emblémy či symboly na oděvech. Některé z nich měly stejné oblečení i obuv. Pokud je poznáte, nebo máte další fotky či videa, pošlete je na email info@ceskoprotibide.cz.

Všechny vámi poslané materiály předáme Policii ČR, aby měla dostatek podkladů k vyšetření celého incidentu. Děkujeme.

O INCIDNETU JSME PSALI:

Situace se po ukončení včerejšího shromáždění – protivládní demonstrace Česko proti bídě, kterou svolal Jindřich Rajchl (PRO), vyhrotila před Národním muzeem, kde policisté opakovaně vyzývali demonstranty, aby upustili od svého záměru násilně vytrhnout do Národního muzea. Demonstranti chtěli odstranit vlajky Ukrajiny z budovy muzea.

Zasáhnout proto museli policejní těžkooděnci. Na místě policisté následně omezili 18 osob pro neuposlechnutí výzvy. Dva policisté byli při zákroku zraněni a skončili v nemocnici.

Autor: redakce
Zdroj: Právo Respekt Odbornost

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Strana Právo Respekt Odbornost se distancuje od incidentu u Národního muzea, ke kterému došlo po ukončení demonstrace Česko proti bídě a hledá viníky…

  1. Pingback: morel mushrooms

Comments are closed.