Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Pardubický Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Požár nákladního vozidla odtahové služby a dodávky na dálnici D11 způsobil škodu za tři miliony korun


PARDUBICKÝ KRAJ – Škodu ve výši 3 miliony korun způsobila s největší pravděpodobností technická závada na palivové soustavě vozu odtahové služby, které se dnes odpoledne vzňalo na dálnici D11.

K požáru vyjížděly dvě jednotky hasičů ze sousedního HZS Královéhradeckého kraje (jednotky jsou předurčeny pro zásahy na dálnici D11).

FOTOGALERIE…

Požár vozidla odtahové služby převážející dodávku pohltily plameny na 70. km dálnice (směr Praha), v úseku, který je na území Pardubického kraje. Požár hasiči zlikvidovali a na místo byl vyslán vyšetřovatel hasičů z HZS Pardubického kraje.

Plameny zničily kompletně celé vozidlo odtahové služby a dodávka byla poškozena v motorovém prostoru a částečně i v úložném prostoru. Obrovským žárem byla poškozena i vozovka. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Dálnice byla po dobu zásahu uzavřena.

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Chlumec nad Cidlinou zasahovali před polednem na dálnici D11 u požáru, který zasáhl dodávku naloženou na vozidle odtahové služby. K události došlo na 70. kilometru v katastru obce Chýšť ve směru z Hradce Králové do Prahy. Hasiči nasadili hned několik vodních proudů a dostali požár rychle pod kontrolu. V místě byla komunikace znečištěna větším množstvím uniklého oleje a byla na nezbytně nutnou dobu uzavřena. Na úklidu vozovky spolupracovali hasiči spolu s pracovníky údržby dálnice. Obnovit provoz se podařilo kolem 14. hodiny. Při události nebyl nikdo zraněn.

Příčinu a výši škody zjišťuje vyšetřovatel HZS Pardubického kraje – požár se stal na dálničním úseku procházejícím přes území Pardubického kraje.

Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
a HZS Královéhradeckého kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz