Auto-Moto dobrovolní hasiči HZS Krimi Liberecký Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Tragická dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou! Motorkář se na křižovatce střetl s vozem libereckých záchranářů…


JABLONEC NAD NISOU – Motorkář se ve vysoké rychlosti na křižovatce v Jablonci nad Nisou střetl s vozem libereckých záchranářů! Na místě těžkému zranění podlehl.

Včera dvacet minut po čtrnácté hodině se stala dopravní nehoda v Jablonci nad Nisou v prostoru křižovatky ulic Budovatelů, Liberecká a Na Vršku. Řidič s vozidlem Škoda Kodiaq Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje jel po vedlejší ulici Liberecká se zapnutým zvukovým a světelným výstražným zařízením. V prostoru uvedené křižovatky měl v úmyslu odbočit vlevo na hlavní ulici Budovatelů.

V tomto okamžiku po ulici Budovatelů ve směru od centra města jel řidič s motocyklem, který pravděpodobně vlivem nepřiměřené rychlosti nestačil adekvátně zareagovat, motocykl položil na vozovku a takto do záchranářského vozidla narazil. Motocykl se ještě odrazil do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla autoškoly. Motocyklista ovšem utrpěl těžké zranění a na místě dopravní nehody i přes veškeré úsilí záchranářů zemřel.

K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva. Alkohol u řidičů obou vozidel policisté vyloučili na místě provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledky. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří kriminalisté z Oddělení obecné kriminality v Jablonci nad Nisou.

 

Autor: nprap. Dagmar Sochorová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz