Kultura Sport Technika Ústecký Z domova Zahraničí Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Maďarsko, Praha a pak Dubí, Dubský klub Thajského boxu Leonidas nezahálí…


DUBÍ – Výjezd do Maďarska dopadl pro Leónidás Gym – Muay Thai Dubí perfektně, 5 našich zápasníku ve čtyřkolých pyramidách. Milan Gašperec -45kg 14let vyhrál zlato.

Další byl Tomáš Růža Růžička Jr. -75kg 18let měl domácího soupeře, tento zápas byl velice vyrovnaný a nakonec končí 2:1 v neprospěch Růži a ten bere bronzovou medaili.

Martin Nebřenský -60kg 14let měl 2 soupeře také z Maďarska.První zápas vyhrál Martin vzdáním soupeře a v druhém zápase si soupeře ohlídal a pestrou škálou technik ho přebodoval 3:0 a tím bral zlatou medaili.

Dalším zápasníkem byl Duc Anh Nguyen, ten zápasil v kategorii začátečníci do 5 zápasů -54kg 15 let, s prvním soupeřem si hravě poradil a vyhrál 3:0 na body, ale v druhém i když jsme byli přesvědčení také o výhře nad domácím borcem tak zvedli ruku soupeři. Nguyen bral tedy stříbrnou medaili.

FOTOGALERIE…


Tomáš Karel Barták měl v jeho 18 letech pak 4 pyramidu ve váze -63,5kg. Oba soupeře v pyramidě byli Maďaři. První byl asi 30 lety chlap s velice tvrdým low kickem, Tomáš ovšem jeho zničující kopy všechny kryl a vracel soupeři jeho vlastní medicínu tak intenzivně, že ve druhém kole už přestala fungovat stehna Maďara, který již nebyl schopen vydržet Tomášovo tvrdé low kicky a zápas skončil KO v druhém kole. Finálový zápas byl ovšem těžší než ten první jelikož na Tomáše čekal maďar co reprezentuje Maďarsko na MS IFMA. Tomáš nemohl používat svou nejsilnější zbraň, jelikož měl pokopané holeně z prvního zápasu, tak více boxoval a kopal přímé kopy. Po tříkolové bitvě pak zvedli ruku Tomášovi a brali jsme naše třetí zlato.

Další závody nás čekali na lize C.M.T.A. kde se představil Jakub Ježek 13let -34kg , Josef Štaubert 13let -52kg a Petr Vobořil 12 let -32kg.

První měl zápas Jakub Ježek, který vyhrál zápas 3:0 na body. Druhý byl Petr Vobořil, který na svůj věk dobře poslouchal rady ze svého rohu a vyhrál zápas také 3:0 na body. Posledním byl Josef Štaubert, ten bohužel přistoupil na soupeřovu hru a zápas prohrál 3:0 na body.

Poděkování za tuto akci a možnost se zúčastnit patří prezidentu České Muaythai Asociace C.M.T.A. Petru Ottichovi, sportovnímu řediteli Michalu Novákovy za možnost reprezentovat republiku na tomto turnaji.

Další akce nás pak čekali doma, první byla klubová soutěž ve wai kru kde si o medaile zasoutěžili všichni členové klubu kteří měli zájem a krom specialistů na tuto disciplínu jako je Tomáš Karel Barták, Matěj Šimůnek nebo Martin Nebřenský se ukázali i velice šikovní nováčci jako 8 lety David Radek a Matyáš Zahradníček, kteří měli wai kru velice krásnou.

Pokračovali jsme dále seminářem na ZŠ Novosedlice kde jsme tento krásný sport, náš klub a národní svaz představili nejprve prvnímu stupni a po té i 8 a 9 třídě . Ještě přijdou na řadu 6 a 7 třída v Novosedlicích a po té i ZŠ Proboštov, které mají o přednášku také zájem.

Poslední akcí pak bylo oblastní kolo soutěží Kids Muaythai Challenge. Jelikož náš klub má pod sebou i středisko SCM, centrum talentované mládeže, tak jsme zde v Dubí hostili oblastní kolo, kde se soutěžilo ve třech nekontaktních disciplínách. Naše nejúspěšnější junioři pak byli Matěj Šimůnek a Martin Nebřenský. Celý náš klub pak měl 13 zlatých 15 stříbrných a 23 bronzových medailí.

Poděkování všem co nás podporují: NSA, Města Dubí, Teplice. Obce Proboštov a Novosedlice. Dále pak firmám Stavmart s.r.o., Grafstudio cz, shop Berem.cz , restaurace Rudolfka
Po zdravotní stránce: Fyzioterapeut Jana Šimonová a Centrum sportovní medicíny Teplice, Norbert Bidrman LEGEARTIS academy .

Foto a Video: C.M.T.A., Czechfighter.cz, K-Legendary production.

Děkuji za pomoc v přípravě: Radek Pastír, Radek Veselý a samozřejmě Sityodtong Boxing Camp, Pon Pramkhao Sityodtong, Yodbandit Sityodtong , Kru Toy Sityodtong Sriwaralak , Wara Sityodtong Sriwaraluck Děkuji Vám všem.

Kdo by měl zájem o skupinové nebo soukromé lekce Muaythai, tak tréninky jsou pro dospělé a závodníky v Leonidas gym Dubí Pondělí od 18:30 , Středa od 19:00 a Neděle od 18:30, pro děti pak úterý a čtvrtek od 16:30 kde už mladí bojovníci mohou od 7-8 let.

Autor: Ladislav Horejš
Leonidas Gym Muay Thai Dubí

One Reply to “ZE SPORTU: Maďarsko, Praha a pak Dubí, Dubský klub Thajského boxu Leonidas nezahálí…

Comments are closed.