Auto-Moto Celní správa Cestování Finance Jihomoravský Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zahraničí Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Člen buňky motorkářského gangu pašoval kokain


BRNĚNSKO / JIHLAVSKO – Celníci z protidrogového brněnského oddělení Generálního ředitelství cel společně s kriminalisty Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje provedli v polovině února na Brněnsku a Jihlavsku závěrečnou realizaci trestního spisu TULP, a to ve věci nezákonného dovozu kokainu z Nizozemska do České republiky a jeho následné distribuce.

Kokain do České republiky dopravoval muž české státní příslušnosti jako člen zahraničního motorkářského gangu na základě pokynů hierarchicky výše postavených členů gangu sídlících v Nizozemí.  Drogu ukrýval v nádržce na kapalinu do ostřikovačů ve svém vozidle, které pro tyto účely využíval opakovaně. Celníci za období dvou let zadokumentovali několik takovýchto cest, přičemž dotyčný dovezl a dále rozdistribuoval během této doby několik kilogramů drogy za miliony korun. Bylo to součástí fungování gangu a zajišťování financování jeho činnosti. Droga končila v rukách uzavřené klientské společnosti odběratelů a uživatelů.

Během realizace celníci zadrželi pět osob (automechaniky a další distributory), provedli osm prohlídek a zajistili 780 g kokainu, 1800 g marihuany, vozidlo BMW 220i a motocykl Harley-Davidson FXBB v celkové hodnotě cca milion korun. Dále pak finanční hotovost ve výši 150 000 Kč, komunikační a výpočetní techniku a další důkazní materiál dokládající trestnou činnost zadržených osob.

Policejní vyšetřovatel všechny obvinil z tr. činu nedovolená výroba a jiné nakládání s OPL a jedy. Hrozí jim 2-10 let a 8-12 let. 

Autor: kpt. Ing. Martina Kaňková
Sekce pátrání – Generální ředitelství cel

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “KRIMI: Člen buňky motorkářského gangu pašoval kokain

  1. Pingback: jarisakti

Comments are closed.