Auto-Moto Doprava Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Policisté v rámci běžné silniční kontroly zjistili u řidiče nákladního auta na dálnici D11 téměř 3 promile alkoholu


Pondělní ráno prováděla hlídka speciálního oddělení dohledu dohled nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu na dálničním tělese D11. Policisté řidiče nákladního vozidla chtěli pouze prostřednictvím nápisu na VRZ ´´ROZSVIŤ SVĚTLA´´  upozornit na to, že nemá během jízdy rozsvíceno stanovené osvětlení.

Řidič ovšem zareagoval nestandardně a začal na dálnici výrazně zpomalovat. Načež hlídka vzhledem k podezřelému chování řidiče přistoupila k silniční kontrole. Řidič byl hlídkou  vyzván k předložení dokladů předepsaných k řízení a provozu nákladního vozidla, které měl v pořádku. Policisté poté řidiče vyzvali k podrobení se dechové zkoušky na přítomnost alkoholu.

Dechová zkouška ovšem už tak v pořádku nebyla. Přístroj na detekci alkoholu naměřil hodnoty, které atakovaly téměř 3 promile alkoholu v krvi. Řidič je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Autor: kpt. Hana Rubášová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZAUJALO NÁS: Policisté v rámci běžné silniční kontroly zjistili u řidiče nákladního auta na dálnici D11 téměř 3 promile alkoholu

  1. Pingback: lsm99

Comments are closed.