Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: V Lužci nad Vltavou na Mělnicku hasiči vytahovali vozidlo z plavebního kanálu


MĚLNICKO -Včera v 6.20 hodin přijal operační důstojník HZS Středočeského kraje informaci od Police ČR o vozidle nacházejícím se ve Vraňansko-hořínském plavebním kanálu v Lužci nad Vltavou na Mělnicku. 

Oznámení bylo stručné a jasné: „Provozovatel vozidla je na místě, auto zaparkoval a to se po nějaké době samovolně rozjelo do vody, nyní je asi třicet metrů od břehu.“ K události byli ihned vysláni profesionální hasiči z Mělníka a místní dobrovolní hasiči z Lužce nad Vltavou. Obě jednotky vyjely se čluny. V rámci mezikrajské spolupráce byli zároveň požádáni o součinnost potápěči HZS hlavního města Prahy ze stanice Modřany.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo potvrzeno, že jde o osobní vozidlo, které je zhruba třicet metrů od kraje, ale už je celé potopené pod vodou. K viditelnému úniku provozních kapalin nedocházelo, přesto byl vyrozuměn zástupce orgánu ochrany životní prostředí příslušné obce s rozšířenou působností. Informace byla dále předána Státní plavební správě, Povodí Vltavy a na plavební komoru Hořín, která koordinuje provoz v plavebním kanálu.

FOTOGALERIE…

Potápěči, kteří pak vozidlo nalezli ve vodním toku, dalším průzkumem zjistili, že se uvnitř skutečně nikdo nenachází. Následně automobil uvázali a připravili jeho vytažení. Pomocí navijáku vyprošťovacího automobilu bylo vozidlo vytaženo. Ani při jeho vytahování nedošlo k žádnému úniku provozních kapalin. Dobrovolná jednotka Lužec nad Vltavou na závěr vylovila a uklidila drobné odpadky, které vyplavaly z vozidla.

Autor: kpt. Ing. Tomáš Bakalář

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: V Lužci nad Vltavou na Mělnicku hasiči vytahovali vozidlo z plavebního kanálu

Comments are closed.