dobrovolní hasiči Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Při požáru rodinného domu v Orlovské městské části Poruba zemřel člověk


ORLOVÁ-PORUBA – Sedm hasičských jednotek zasahovalo včera v brzkých ranních hodinách při požáru rodinného domu v Orlové, v místní části Poruba. 

Požár byl na tísňovou linku nahlášen osmnáct minut po třetí hodině ranní. K události postupně vyjely profesionální jednotky ze stanic Orlová, Karviná a Bohumín, spolu s nimi i dobrovolné jednotky z Orlové-Poruby, Orlové-Města, Petřvaldu a Rychvaldu.

FOTOGALERIE…

Již při příjezdu prvních hasičských jednotek byly vidět plameny šlehající z oken domu. Hasiči vnikli v dýchací technice, s termokamerou a vodním proudem do domu, kde zahájili boj s ohněm. Požár zasáhl jak sklepní prostory, tak i jedno nadzemní podlaží. Hasiči současně obdrželi informaci, že by se v domě měla nacházet jedna osoba. Tu bohužel hasiči objevili během několika minut. Osoba již nejevila známky života a její zranění byla se životem neslučitelná. Další dvě osoby opustily dům před příjezdem hasičů.

Samotný požár dostaly jednotky pod kontrolu přibližně za půl hodiny po příjezdu na místo události. Následně hasiči nasadili přetlakovou ventilaci, aby odvětrali všechny prostory zasažené kouřem a dohledali případná skrytá ohniska. Likvidace požáru jim tak zabrala dalších 40 minut.

Po uhašení požáru předali hasiči místo zásahu Policii ČR, která ve spolupráci s vyšetřovateli z řad hasičů bude provádět zjišťování příčiny tragického požáru. Předběžná škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun.

Autor: Lukáš  Popp

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz