charita Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský politici Politika Pomáháme Pozvánka Praha Středočeský Technika tip redakce Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Jarní kolo Sbírky potravin je tu… Pomoci může každý, a to až do 18.00 hodin


ČESKO – Každá pomoc je vítaná. Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie.

Sbírka potravin je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE, Člověk v tísni a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, COOP, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco, Rohlik.cz a Košík.cz.

Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech. Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank.

Každá pomoc je vítaná: jarní Sbírka potravin se uskuteční 22. dubna

  • Kvůli složité situaci způsobené inflací a zdražováním výrazně narostl počet lidí, kteří se ocitli v tíživé životní situaci
  • Do pomoci lidem v nouzi se může zapojit každý už tuto sobotu 22. dubna

Jarní kolo Sbírky potravin se koná v sobotu 22. dubna 2023. Lidé budou moci v tento den od 8 do 18 hodin věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží v 1540 obchodech po celé České republice. Už od 18. dubna lze po dobu 14 dnů darovat potraviny i drogerii také prostřednictvím on-line nákupů. Pomoc je určena zejména seniorům, rodičům samoživitelům, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů, hendikepovaným občanům nebo lidem bez domova.

Sbírka potravin je jednou z největších charitativních akcí v České republice a jsou do ní po celé zemi zapojeny tisíce lidí z řad dobrovolníků, zaměstnanců prodejen a neziskových organizací. Darované zboží se převeze do skladů potravinových bank, odkud se následně bude distribuovat přes jednotlivé charitativní organizace všem potřebným. Cesta pomoci je tak krátká a na místo určení se dostanou dary ve chvíli, kdy budou potřeba.

Sbírka potravin se od roku 2019 koná dvakrát ročně. Je celorepublikově organizována Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR a s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektoru. Nad jarním kolem Sbírky potravin převzali záštitu ministr zemědělství Zdeněk Nekula a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka.

Zdroj: Sbírka potravin

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz