Auto-Moto Doprava HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

U Libějic na Táborsku se střetl motorkář s osobním automobilem! Do nemocnice byl transportován letecky…


LIBĚJICE – Složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů zasahovaly v sobotu v podvečer u střetu osobního auta s motorkou u Libějic na Táborsku. K nehodě vyjeli táborští profesionální hasiči. Jednalo se o nehodu vozu Škoda Kodiaq a motocyklu Guzzi.

Dvoučlenná osádka z Kodiaqu vyvázla bez zranění, zraněný motocyklista se nacházel na přední kapotě osobního vozidla. Hasiči zajistili místo nehody a pak asistovali zdravotníkům ZZS při ošetřování zraněného motorkáře.

FOTOGALERIE…

Po nasazení krčního límce transportovali motorkáře za použití zádové desky a nosítek do sanitky. Následně pak Kodiaq i Guzzi zajistili proti vzniku požáru. Když u nehody přistál vrtulník LZS pomohla jednotka hasičů s naložením zraněného.

Osádka jedné táborské cisterny se pak vrátila na stanici, druhá po vyšetření nehody Policií ČR pomohla s naložením motorky i auta na vůz odtahové služby a dokončila úklid vozovky.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz