Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

O prodlouženém víkendu zasahovali hasiči v Ústeckém kraji u 18 dopravních nehod, při kterých se zranilo 16 lidí


ÚSTECKÝ KRAJ – O prodlouženém víkendu zasahovali hasiči v Ústeckém kraji u 18 dopravních nehod, při kterých se zranilo 16 lidí. Šest zraněných museli hasiči z havarovaných vozidel vyprostit. K dopravním nehodám 28 vozidel vyjelo celkem 30 hasičských jednotek. Nejvíce nehod bylo na Děčínsku, a to celkem 9.

Od pátku 28. 4. od 15:00 hodin do pondělí 1. 5. 2023 do 21:00 hodin. Hasiči zasahovali o svátečním víkendu u 18 dopravních nehod, při kterých se zranilo celkem 16 osob. Šest zraněných osob museli hasiči z vozidel vyprostit.

Hasičům a Zdravotnické záchranné službě musela ve čtyřech případech pomoci i Letecká záchranná služba. K dopravním nehodám 28 vozidel vyjelo celkem 30 profesionálních a dobrovolných hasičských jednotek. Nejvíce dopravních nehod bylo na území okresu Děčín, a to celkem devět.

FOTOGALERIE…

Většinou se jednalo o srážky dvou vozidel nebo o náraz vozidla do stromu. Na dálnici D8 u Petrovic narazilo vozidlo do svodidel, řidič musel být z vozidla vyproštěn na páteřové desce. V Ústí nad Labem narazilo vozidlo do stojícího trolejbusu v zastávce. V Mikulášovicích na Děčínsku narazilo vozidlo do stromu a u Krásné Lípy na Děčínsku sjel motorkář mimo vozovku.

Hasiči vyprošťovali zraněné osoby, kterým poskytli předlékařskou péči a asistovali Zdravotnické záchranné službě s ošetřením a transportem. Na havarovaných vozidlech provedli protipožární opatření a odpojení akumulátorů. Zajistili unikající provozní kapaliny a uklidili komunikace od střepů a dalších součástí havarovaných vozidel. Provoz na komunikacích řídila Policie.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz