Auto-Moto Cestování cyklista dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský nehoda cyklisty Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Patnáct zraněných při sérii odpoledních a večerních prvomájových nehod v Moravskoslezském kraji


MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ – Posádky zdravotnické záchranné služby v Moravskoslezském kraji zaměstnávaly během prvomájového odpoledne a večera dopravní nehody na různých místech kraje. Během šesti hodin museli záchranáři vyjíždět celkem k jedenácti nehodám, při kterých poskytovali přednemocniční neodkladnou péči patnácti zraněným osobám.

Před čtrnáctou hodinou zasahovala posádka u dvaačtyřicetiletého muže v Ostravě, který si při pádu z jízdního kola přivodil poranění hlavy a otřes mozku. O dvacet minut později byla automobilem sražena dvaašedesátiletá žena v Krnově a utrpěla poranění hlavy. Ve stejnou dobu došlo ke střetu cyklistky a devítileté dívky v Metylovicích. Dítě bylo ošetřeno s poraněním horní končetiny.

Třináctiletý chlapec se zranil při pádu z terénního kola v Rychvaldu (Karvinsko). Byl předán s poraněním zad v ostravské Fakultní nemocnici. Před patnáctou hodinou došlo k nehodě čtyřkolky v Ostravici na Frýdecko-Místecku a poranění dvou mladých mužů. Oba byli transportováni do nemocnice. Dvě zraněné si vyžádal střet cyklistky s chodkyní v oblasti Ovčárny na Bruntálsku.

Následovaly tři pády cyklistů – dva na Opavsku a jeden na Novojičínsku. Dva muži a žena utrpěli otřes mozku, poranění hrudníku a dolní končetiny. Posádkami ZZS byli předáni ve spádových zdravotnických zařízeních.

Tři zraněné si před půl osmou vyžádala kolize automobilu s motocyklem v Dolní Lutyni na Karvinsku. Dvacetiletá žena a čtyřicetiletý muž byli po ošetření se středně těžkými zraněními předáni v bohumínské nemocnici, dvaačtyřicetiletá žena s těžkým poraněním pak ve FN Ostrava.

Poslední nehoda se odehrála před dvacátou hodinou v Bašce na Frýdecko-Místecku. Pětačtyřicetiletá žena si přivodila poranění hlavy a mozku při pádu z elektro koloběžky.

Vrtulník ji transportoval do ostravské Fakultní nemocnice.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Patnáct zraněných při sérii odpoledních a večerních prvomájových nehod v Moravskoslezském kraji

Comments are closed.