dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Opět hoří mezi Pravčickou branou a státní hranicí v Národním parku České Švýcarsko! Hasiči nasadili i vrtulník


ČESKÉ ŠVÝCARSKO – Třetí stupeň poplachu byl vyhlášen kvůli požáru lesního porostu mezi Pravčickou branou a státní hranicí v Národním parku České Švýcarsko. Hasiči vyhlásili již třetí stupeň požárního poplachu.

K požáru vyjelo 9 hasičských jednotek. Byl povolán I vrtulník s hasicím vakem. Byla hlášena zasažená plocha 12x100m. Policisté jsou na místě a provádí součinnost zasahujícím složkám. Silnice od hotelu Klepáč v Hřensku na Meznou a Mezní Louku je v obou směrech uzavřená.

U přístupové cestě k Pravčické bráně od Třech pramenů vypukl dnes kolem 14. hodiny požár. Hoří převážně hrabanka a suché dřevo na zemi. Dle aktuálních informací se již podařilo požár lokalizovat, nicméně na místě se pohybují hasiči a hasičská technika. Očekává se i přílet hasičského vrtulníku.

„Žádáme všechny návštěvníky, aby respektovali pokyny hasičů a pracovníků správy NP v terénu, urychleně opustili zasaženou lokalitu a nesnažili se nyní dostat na přístupovou cestou k Pravčické bráně. CESTA K PRAVČICKÉ BRÁNĚ JE DOČASNĚ UZAVŘENA! Příčinou požáru byla lidská neopatrnost,“ dodávají pracovníci Národního parku České Švýcarsko.

Dnešní den se totiž na území národního parku pohybuje větší množství návštěvníků v souvislosti se svátky v sousedním Sasku. Proto správa NP posílila během dnešního dne hlídkovou činnost v terénu, a to i ve spolupráci s Policií ČR. „Díky tomu se zřejmě podařilo dopadnout i viníky, kteří se údajně k činu na místě přiznali. O dalším vývoji vás budeme informovat,“ dodává NP České Švýcarsko.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje
a NP České Švýcarsko

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz