Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský kolejiště Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zahraničí Zajímavosti železnice železniční trať Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: V Česku začne jezdit švýcarský vlak s panoramatickými okny


ČESKO – Poprvé vyjede 11. června v Česku panoramatický vůz švýcarských spolkových drah (RailService SBB CFF FFS). Zahraniční železnice zařadí panoramatický vůz do vlaků EC 104/105 Porta Moravica v trase Graz – Przemysl – Graz. Na našem území bude projíždět úsekem Břeclav – Přerov – Ostrava – Bohumín.

Ve voze platí běžné jízdné a rezervace pro 1. třídu. Panoramatické vozy byly určené pro vlaky EuroCity pro spoje projíždějící atraktivními oblasti, například přes Alpy nebo údolím Rýna. Do ČR pravidelně nejezdily. Byly nasazeny např. na vlaky ze Švýcarska do Itálie, Německa nebo Rakouska či na horské železnici přes Gotthardský průsmyk.

Speciální panoramatický vlak má od června jezdit pravidelně na vlaku Porta Moravica z Grazu do Přemyšle, na území České republiky z Břeclavi do Bohumína.

Zdroj: České dráhy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz