Krimi Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Padlo obvinění k případu diskotéky ve Slušovicích, při které se na schodišti zranilo minimálně dvanáct návštěvníků…


SLUŠOVICE – Komisař kriminální policie obvinil devětadvacetiletého muže z obce u Zlína a firmu sídlící na Zlínsku ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti s trestní sazbou až osm let odnětí svobody.

Mladý muž jako jediný jednatel společnosti, organizátor a člen ochranky na diskotéce ve Slušovicích neučinil odpovídající bezpečnostní opatření a nedodržel maximální kapacitní omezení vstupu osob, když do prostor o maximální kapacitě 280 osob pustil minimálně 400 návštěvníků, přičemž vstup do objektu nebyl nijak regulován.

Důsledkem byla kritická situace, která vznikla na schodišti mezi 1. a 2. patrem objektu, kde se setkalo velké množství osob, které chtěly buď vstoupit dovnitř, nebo ven. Tím si zcela znemožnily pohyb, což u některých vyvolalo paniku, dechovou tíseň, ztrátu vědomí, přičemž někteří návštěvníci spadli a jiní po nich šlapali.

Osmnáctiletá dívka utrpěla těžkou újmu na zdraví a patnáctiletý hoch utrpěl vážnou poruchu zdraví. Oba byli v přímém ohrožení života.

Dalších deset účastníků ve věku od patnácti do devatenácti let utrpělo různé druhy zranění a psychických potíží, vzniklo tím u nich riziko těžké újmy na zdraví a jenom díky shodě příznivých okolností k takové újmě nedošlo.

Jednatel firmy způsobil obecné ohrožení tím, že vydal lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví a porušením důležité zákonné povinnosti způsobil těžkou újmu na zdraví. Stejně se provinila také firma jako právnická osoba, které hrozí pokuta nebo zákaz činnosti.

K celému incidentu došlo 30. října 2022: Dnešní noc na diskotéce ve Slušovicích skončila nešťastnou událostí. V důsledku tlačenice utrpělo osm mladých lidí ve věku 15 – 20 let zranění, dvě z toho jsou těžká. Událost prověřují zlínští kriminalisté. Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Viníkovi hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na čtyři roky.

K události došlo v sobotu před půlnocí na schodišti před vstupem na diskotéku. Vzhledem k vysokému počtu návštěvníků, kteří se nemohli dostat dovnitř ani ven, došlo na schodišti k přelidnění, panice a následně ke zranění několika mladých lidí. 

Na místě zasahovali policisté z několika obvodních oddělení a také policisté z pohotovostního a eskortního oddělení. Veškeré okolnosti prověřují zlínští kriminalisté.

Autor: por. Bc. Monika Kozumplíková
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz