justice Krimi Nezaradené Policie politici Politika Praha rozsudek Složky IZS soud stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

KRIMI: Zfanatizovaný dav dezinformátorky Jany Peterkové se pokusil násilím vniknout do soudní síně! Odnesly to dveře… Zasahovat musela policie


PRAHA – Policisté museli včera zasahovat u Městského soudu v Praze, kde několik osob zaútočilo na justiční stráž a narušilo soudní jednání. Někteří se na chodbě pokusili násilím vniknout do soudní síně a domáhali se být přítomni jednání, kde probíhal soud s dezinformátorkou Janou Peterkovou.

Dvě osoby byly za použití donucovacích prostředků omezeny na osobní svobodě. Bezprostředně po násilí na Městském soudě v Praze začal ministr spravedlnosti Pavel Blažek řešit situaci s generálním ředitelem Vězeňské služby ČR Simonem Michailidisem a předsedkyní soudu Jaroslavou Pokornou, aby se podobný incident již neopakoval. Zatím není známo žádné pochybení justiční stráže, které ministr Pavel Blažek děkuje za zvládnutí situace.

Justiční stráž totiž musela evakuovat ze soudní síně soudkyni a státní zástupce. Pražský městský soud při včerejším odvolacím jednání pravomocně totiž odsoudil exnovinářku Janu Peterkovou za šíření poplašných zpráv o covidu v období pandemie. Senát ji uložil dvouletou podmínku s tříletou zkušební dobou. Příznivci dezinformátorky Jany Peterkové, kteří se nevešli do soudní síně pak na chodbě ztropili výtržnosti, které se zvrtly v pokus o násilné vniknutí do soudní síni. Odnesly to dveře, které nevydržely nápor rozzuřeného davu! Mnozí z nich vše natáčeli na mobilní telefony a vysílali živě na sociální sítě! Mezi přítomnými bylo i hodně lidí seniorského věku. I to byl důvod, proč policisté tvrdě proti narušitelům pořádku tvrdě nezakročili.

Na místě následně musela zasahovat policie včetně těžkooděnců. Ministr spravedlnosti Pavel Blažek ke včerejšímu incidentu dodal: „Dohodli jsme s ministrem vnitra Vítem Rakušanem, že se za účasti zástupců Policie ČR a Vězeňskou službou ČR bude dnešní jednání vlády zabývat včerejším násilím na Městském soudě v Praze a případnými opatřeními, aby se podobné zásahy do činnosti soudů pokud možno nemohly opakovat,“ dodal ministr spravedlnosti Pavel Blažek.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz